A Leghatékonyabb Internetes INGYENES NyelvTanulási Módszerek, Online Technikák

A szokványos nyelvoktató tanfolyamok / iskolák általában nagyon nem hatékonyak, viszont az internetes pénzkeresés leghatékonyabb eszköze is ma már az angol nyelv!!! De pl. engem se tudtak 12 év alatt normálisan megtanítani folyékonyan írni és olvasni, mert nem célorientáltan, életszerűen tanítanak úgy ahogy egy kisbaba is tanul, hanem mindenféle őrült dolgokkal, amik valójában soha nincsenek az életben (mint pl. rossz-jó példa kiválasztós, X-elgetős feladatok, … kitöltős űrlapok, nyelvtani szerkezet bemagolások, stb.). És sajna nekem is a nehezebb úton kellett rájönnöm, hogy a szokványos nyelvtanulási módszerek szart sem érnek a hatékony internetes pénzkereséshez angolul, ezért, hadd osszam meg mi az, ami nekem is működött:
internetes nyelvtanulás ingyen online
A leghatékonyabb nyelvtanuló mindig a kisbaba és ők SOHA nem a szokványos nyelvtanulási módszerekkel tanulnak mégis csak azok nélkül az ő kisbaba módszerükkel volt képes mindenki a leghamarabb a legtökéletesebben elsajátítani bármilyen nyelvet. Mert célja volt és összekötötte a céljával a tárgyakat pl. hogy „ez mi? ez mi? miért? miért?” stb.

Tehát íme a leghatékonyabb internetes nyelvtanulási módszer, amellyel én is végre 12 évnyi sikertelen állami nyelvóra után elkezdtem meg is érteni az angol filmeket és képes lettem végre nem csak hatékonyan nyelvet tanulni és megérteni a filmek nem csak 5%-át hanem 95%-át, de írni, olvasni és folyékonyan beszélni is. A hatékony internetes nyelvtanuláshoz minden módszert, eszközt fontos, hogy itt SORRENDBEN szedtem össze, ami az én saját és más hasonló sikeres internetes nyelvtanuló személyes tapasztalata alapján a leghatékonyabb, amellyekkel a leggyorsabban meg lehet tanulni bármely idegen nyelvet is INGYEN, csak online az interneten.
Tehát a sorrend is elég fontos a hatékony internetes nyelvtanuláshoz:


1.:
Tanulj meg tanulni
internetes tanulás online tanulni az interneten
Ehhez az általam valaha ismert összes módszer közül messze a leghatékonyabb L. Ron Hubbard tanulási technológiája, én is elvégeztem eme tanfolyamot, nem is tudom mi lett volna velem e nélkül..!

 

 


2.:
Tanulj meg normálisan magyarul
100% PRECÍZ JELENTÉS + EREDET magyarul IS
angol nyelvtanulás online hatékonyan gyorsan az interneten
A szörnyű, rettenetes és rideg igazság sajnos bizony az, hogy a legtöbb ember azért nem képes hatékonyan nyelvet tanulni, mert bizony még a saját anyanyelvén se tud igazán. Persze meglehet, hogy pár ezres szókinccsel „elvan”, de valójában az általa „ismert” szavak jelentését sem tudja igazán, különben tudná őket precízen definiálni PONTOSAN ÚGY és AZONNAL ahogy a hivatalos magyar online értelmező kéziszótárban van, s nem pedig csak fél meg több perc alatt őőő-zve körbeírni csigabiga lassacskán példamondatokkal, mert az, hogy megemlít valami hasonlót, szinonímát vagy hogy elmondja, a milyenségét, egyik tulajdonságát, vagy rámutat és mond vele példamondatot az egyáltalán nem egy precíz lényegretörő és 100%-ig egyértelműsítő definíció, amely a nyelvérzék felturbózásáról árulkodna… Tehát az átlag magyar sajna még az olyan egyszerű szavakat sem képes definiálni, hogy pl. „fal = függőleges térelválasztó épületrész” de még az olyan alap szavakat se, hogy „és”, „vagy”, „is”, stb. nemhogy ismerje a magyar szavak eredetét, ami állítom, hogy a leghasznosabb hosszútávon bármely más nyelv gyors megértéséhez és memória és nyelvi kalkulációk feltúrbózásához is ugye angolul és magyarul IS. a leghatékonyabb internetes angol nyelvtanulási módszer online az interneten S ugye az igazság a magyar nyelvről, hogy csodás, lényegretörő, kifejező és aki jól tanulja (így ahogy írom) annál biztos, hogy felgyorsul majd a „gond-olkozás” megszűnik a dadogás és minden nyelvtanulási problémák bármely idegen nyelven is, ha nem csak a tanult nyelv, de az anyanyelv szavainak precíz jelentését és eredetét is sűrűn nézi a „szerintem jól értem” típusú szavaknál is, mert az összes külföldi nyelv leghatékonyabb internetes nyelvtanulási módszere is valójában az, hogy legalább egy nyelvet kéne TÖKÉLETESEN megérteni először: a saját anyanyelvedet, így akinek az sem megy még IGAZÁN, az ne is várja, hogy idegen nyelveket hatékonyan tudjon majd tanulni bármilyen módszerrel, ingyenes eszközzel is.. Tehát az innentől következőknél legalább azt alapnak veszem, hogy használod rendszeresen a magyarhoz is legalább a fenti tanulási technológiát (tehát pl. az értelmező kéziszótárat magyarhoz és angolhoz is és megnézed legalább online a magyar és angol szavaknak nem csupán a jelentését de az eredetét és a tömegét is a fokozatosság elvével megközelítve.. Aki viszont kiválóan tud magyarul azoknál én is azt látom, hogy bármely nyelvet csak úgy isznak, pikkpakk magukba szívnak, mivel a „drótháló-jel-tömeg-minta” sokkal inkább kiépült az anyanyelvi érzelmi szálakon s így pikkpakk van mindent egyből INSTANT mihez kapcsolni és új hasonlósági láncokat, emlékeket is fénysebességgel leszel majd képes kiépíteni így…! Magyarán nem kőkorszaki kazettás magnófejjel lehet nyelvet tanulni hatékonyan az interneten se, hanem holografikus kristálylézer nyelvérzékkel..! ;))

 

 

 


3.:
Felejtsd el a szokványos / hagyományos online nyelvtanulási módszereket!
internetes nyelvtanulás online
Még akkor is ha totál kezdő vagy és abszolút semmit nem tudsz pl. angolul, akkor se próbálj meg bármilyen korábbi olyasféle nyelvtanulási módszert egy kicsit se alkalmazni, amikkel a szokásos iskolákban szokták kezdeni. Mert a való élet NEM olyan, hogy:
– Egy tanár ül mindig veled szemben / melletted hetente 3-5x 2 órát és olyanokat kérdezget, amik őt érdeklik, hogy bemagoltad-e..
– A való életben nincs mindig toll és munkafüzet meg szótár melletted ami segítségedre lehetne, ezért néha rá kéne tudni érezni is a dolgokra
– A való életben nem mindig ugyanaz tanít, nem mindig ugyanattól hallod a szavakat ugyanazzal az akcentussal, kiejtéssel, ugyanazzal a stílussal.
– Ha kimész egy külföldi országba megkérdezni, hogy merre van a 7-es busz vagy egy külföldi cégnél érdeklődni akkor ott egyik külföldi se fog eléd jó+rossz példamondatokat állítani, hogy válaszd ki a megfelelő mondatot a sok rossz nyelvtanú mondatszerkezet közül, vagy hogy töltsd ki az üres részeket. Az efféle lyukacskás / hiányos meg rossz-jó példakiválasztós feladatok talán a legártalmasabbak, mert a rossz és hiányos mondatokat és a zűrzavart képes rögzíteni tanuláskor, meg a bizonytalanságot, önbizalom és motivációhiányt és a nyelvtanulási kedv és élvezet és hatékonyság RADIKÁLIS csökkenését…..a leghatékonyabb ingynes internetes angol nyelvtanulási módszerek online Rossz és hiányos mondatokat, vagy „kiválasztós” feladatokat SOHA nem kéne látnod, ezek csak többet ártanak mint használnak!!!!!! Az életben sem jön szembe Veled soha ilyen egyetlen egy anyanyelvi területen se!! Nem véletlenül mondják, hogy anyanyelvi területen sokkal hatékonyabb a nyelvtanulás még angol órák nélkül is, mint bármennyi mennyiségű bármely nyelvórán…! Mert mindig csak a tökéleteset szabad beengedni, az anyanyelvi eredeti közegből, a konkrét dolgokhoz kapcsolva.
– A való élet nem feleltet, nem írat dolgozatot, nem rajzol a táblára fel egyből nyelvtani névmásokat, ragozási szerkezeteket, toldalékokat meg ilyesmiket, a kisgyerekek NEM így tanulják meg az anyanyelvüket. Tehát Neked sem így kéne nyelvet tanulni, mert a hatékony angol / internetes nyelvtanulás NEM ilyen!hatékony internetes angol nyelvtanulás online ingyen
– NEHOGY nyelvtani szerkezetekkel vagy ilyesmivel foglalkozz kezdetben, NE logikával próbáld megérteni a névmásokat, ragozást, mondatszerkezeteket, se bármi ilyesmiket kezdetben, ez bőven ráér majd sokkal-sokkal-sokkal-de-sokkal-sokkal-de-sokkal később, akkor, amikor már vígan folyékonyan tudsz röhögve beszélgetni angolul bárkivel bárhol bármiről!! A magyar gyerekek is vígan folyékonyan beszélnek magyarul már évek óta röhögve bárkivel bárhol bármiről és csak talán úgy 6-8 évvel később, ezután tanulják meg életükben először a magyar nyelvtan órán azt, hogy létezik olyan, hogy alany, állítmány, névelő, rag, helyhatározó, jelző, toldalék, stb. És mégis ezek nélkül is tökéletesen meg tudtak tanulni magyarul, azért mert a leghatékonyabb (pl. angol) nyelvtanulás nem a szokványos nyelvtanulási módszerekkel / nem logikával tanulható meg a leghatékonyabban!!
ingyen nyelvtanulás hatékonyan az internetenHa nem így lenne akkor nem küszködne a többség sok-sok éves angol tanulás után is olyanokkal, hogy egy alap szintű hétköznapi angol mozifilmet pusztán csak angolul, bármiféle felirat nélkül 100%-ig tökéletesen megértsen. Hát még ha kicsit szlenges, tájszólásos, pörgős vagy tudományos/művészi vagy ilyesmi… még a felét se szokta érteni egy középfokú nyelvvizsgával rendelkező átlagos diák se az ilyeneknek, nemhogy a való életben boldoguljon (pl. eladja magát / a termékét hatékonyan angolul). Tudom, mert én is ilyen voltam még 12 évnyi angol óra után is és nem az iskolai, szokványos nyelvtanulási módszerek hoztak ki ebből a zűrzavarból, hanem ezen nyelvtanulási módszerek, amikről eme cikkemben írok. Mert NEM a nyelvtanulás mennyisége, hanem a minősége számít!! Totál hiába magolod be egy vizsgára pl. a feltételes mód igeidőit ha aztán pár héttel, hónappal később csak elfelejted és rosszul alkalmazod, de akkor is totál nem hatékony a nyelvtanulás ha ezek nem maguktól jönnek hanem fél-fél másodperces késéssel filózni kell élő pl. angol beszéd közben, hogy „na most akkor hogy is van a többes szám, feltételes mód 7. igeidő izé, őő”.. stb. Mert bizony mindig ez történik akkor ha logikával vagy magolással akarnád megtanulni a nyelvet, de ahhoz, hogy szó szerint gondolkozás nélkül csípőből jöjjön pontosan 0 másodperc alatt mindig helyesen precízen jól minden ahhoz bizony csak az itt leírt módszerek működnek igazán…!! 😉 Tudom bizonyosra, mert velem is ezt történt, miközben a nem szokványos módon tanulók vígan elbeszélgettek még egyszerűbb szavak és rossz mondatszerkezetek segítségével is angolul a bulikban a külföldi csajokkal és nem érdekelte őket ha nem tökéletes a ragozás vagy ilyesmi és téged sem szabad, hogy érdekeljen ha hibázol, kezdésnek pár szó is bőven elég, meg a mutogatás, ahogy a kisgyerekek is ugye.. A nyelvvizsga totál fölösleges, sőt hátráltat az élvezetes és hatékony nyelvtanulásban, a legjobb online nyelvtanulási módszerek internetes angol az internetenmax arra jó, hogy nyelvvizsga után majd tudsz szerezni még egy nyelvvizsga papírt amivel a való életben semmire se mész, és még a bátorságodat is elveszi a való életbeli tényleges próbálkozásoktól, mert elhiteti veled, hogy ha 10 év tanulás után még csak X szinten vagy akkor huhú mikéne még ahhoz, hogy hatékonyan tudj pl. külföldőn élni vagy online pénzt keresni pl. angolul, meg elvállalni egy jó külföldi nyelvet igénylő állást vagy ilyesmi, pedig egyik értelmes ember/munkahely se a papírt nézi, hanem, hogy ténylegesen mit tudsz. Bármely szülő is bármennyire mondja, hogy „de a papír azért kell” valójában totál felesleges (mint ahogy a diploma nélküli milliárdosok is a leggazdagabbak), hisz aki tud annak azért nem kell mert tud, aki meg nem tud annak meg azért van hiába a papírja hisz úgy se tud és ezt egy tudó úgy is mindig észreveszi… ^^ Tehát ha tényleg hatékonyan akarsz nyelvet tanulni online, meg pénzt keresni pl. angolul, és valóban HAMAR folyékonyan beszélni BIZONYOSSÁGGAL és igazán HATÉKONYAN nyelvet tanulni ingyen az interneten, ingyenes internetes eszközökkel akkor a leghatékonyabb internetes nyelvtanulási módszer valójában sokkal egyszerűbb és jóval de jóval élvezetesebb és ingyenesebb mint ahogy azt a többség merné engedni hinni Neked, ugyhogy eme módszereknél amiről épp írok a SORRENDET kövesd, hisz egymásra épülnek az itteni pontok. + Pl. a nyelvek is összefüggnek (lásd pl. szóeredetek) és máig se tudom, hogy angolul többes szám 2. igeidő 3. személyében a feltételes nyelvtani mód mondatszerkezetnél a mondatszerkezeti X típusú feltételes módi ragok és szórend meg ilyesmik hivatalosan hogyan is vannak, de mégis jól szoktam használni őket, mert már emlékszem arra, hogy hogyan is lehet a leghatékonyabb módon nyelvet tanulni, úgy ahogy Te is tanultad azt anno kisgyerekként, mert a lényeg:


4.:
ÉREZELMEKKEL tanulj CÉLORIENTÁLTAN és 0-24

a legjobb internetes nyelvtanulási módszer ingyenes angol tanulás az interneten online
Ne pedig „angol órákon logikusan, az aktuális jelen pillanati céljaiddal összekötés nélkül”. Ez a legfontosabb, amit a többség rosszul csinál. Úgy gondolja, hogy az a hatékony angol nyelvtanulás ha naponta X időt elkülönít a nyelvtanulásra és akkor majd tanul angolul de csak akkor, hisz akkor van az angol óra. Az élet viszont nem így működik s így a hatékony angol nyelvtanulás sem. Te se így tanultál meg magyarul, hogy a szüleid napi 2 órát foglalkoztak csak veled „logikus nyelvtanári” stílusban kizárva az érzelmeid és aktuális céljaid. Az idióta többség, és még az egyetemi szintű meg még a „leghatékonyabb angoltanulási gyorstanulási módszerek” is sajnos túlságosan elkülönítik a nyelvtanulást a való élettől, magyarán mindig mindenki kijelöl egy időtávot, hogy pl. 6-8-ig tanulok minden nap. EZ ROSSZ. Nem ez a jó módszer!!! a legjobb ingyenes internetes angol tanulási módszerek leghatékonyabb nyelvtanulási technikák onlineNEM SZABAD kijelölni semmilyen idősávot nyelvtanulásra SOHA, mert akkor már elkülönítetted a nyelvtanulást a valódi céljaidtól és az aktuálisan éppen ténylegesen átélt érzelmeidtől. Azaz logikát vittél bele nem pedig a saját céljaidat, azaz, hogy pl. épp eszedbe jutna a kínai étteremben a kínai csajnak köszönni, de nem tudod, hogy van kínaiul, hogy „hello”. Na PONT ILYENKOR, azaz mindig az aktuális helyzetben a leghatékonyabb a nyelvtanulás amikor még izzó érzelmi CÉLjaid vannak valamivel kapcsolatban, amihez az adott nyelv kéne, tehát ez esetben pl. nem az a hatékony ha hazamész és az esti 18-20 órai kínai nyelvlecke órákon majd megtanulod, hogy a helló kínaiul hogy van, hanem a leghatékonyabb nyelvtanulási módszer ilyenkor az, ha rögtön ott egyből odamész a kínai kajálda pl. pultosához, aki magyarul is tud és rögvest megkérdezed, hogy ha az ott kajoló kíni jócsajhoz oda akarsz köszönni akkor mit kéne mondanod és egyből oda is köszönsz. EZ a leghatékonyabb nyelvtanulási módszer!! De minimum az, hogy legalább kiszótárazod ott helyben egyből és rögtön ott begyakorlod legalább a kínai pultossal vagy valami.. Tehát nem egy adott idősávban kell tanulni, hanem a való életben folyamatosan, pl. ugye folyamatosan szótárazni kell pl. online az interneten ha épp nincs kéznél egy angolul / kínaiul tudó arc, és ugye a nyelvtanulási 1. ponti módszer szerint egyből személyes célhoz, érzelmekhez és tömeghez kapcsolni, mert CSAK így lesz valódi izzóan friss, erős érzelmekkel is rögzítve, mert ugye nem a logika rögzíti a nyelvet hanem az érzelmek. Tehát ha épp mész az utcán, vagy sétálsz az interneten és pont szembejön veled valami amit nem tudod, hogy miaz, de tényleg nagyon AKAROD, pont csudira ÉRDEKEL, totál KÍVÁNCSI vagy rá ÉPP akkor a JELENBEN hatalmas hatással és érzelmekkel van rád. na pont akkor azokat és CSAK azokat szabad épp “nyelvtanulni hatékonyan”, mert csak az lesz valóban hatékony nyelvtanulás, sőt az a leghatékonyabb… akkor ott abban a pillanatban legalább kiszótárazi, megkérdezni a mobilappodat vagy közeli hotelban a sok nyelven tudó portást egyből angolul, vagy a boltban, hogy mit jelent a felirat, mobilappal hangfelismertetni, írásfelismertetni, vagy ami épp a legegyszerűbb, leggyorsabb s így leghatékonyabb.. s ugye aztán azt begyakorolni.. ténylegesen kimondva a szavakat, mondatokat, eljátszva a szituációt élő emberekkel, stb. ;). Különben úgy se fogsz rá emlékezni igazán jól és csak időpazarlás lenne később bármely más módon, a szokásos online nyelvtanulási módszerekkel vagy “logikával megtanulni”. Tehát:

 

 

 

 

internetes angol nyelvtanulás ingyen hatékonyan gyorsan

  • Napi / heti fix X óra helyett 0-24 tanulj nyelvet épp mindig pont annyit, amennyit jól esik, helyileg pont ott és pont úgy, ahogy épp az élet hozza, és:
  • Logika helyett ÉRZELMEKKEL tanuld a nyelv mindig CSAK azon részét, ami épp
  • A CÉLJAIDDAL kapcsolatos és ÉPP ÁTÉLED !!!

a leghatékonyabb ingyenes angoltanulási módszer az interneten

Amíg nem így tanultam én is csak küszködtem 12 évnyi angol nyelvtanulás, állami nyelvoktatás és külön magán angol órák, felkészítő tanfolyamok után is az angollal (s pl. filmet nézni, beszélgetni se tudtam angolul IGAZÁN, pedig volt közép szintű C nyelvvizsgám is), de amint elkezdtem így tanulni, rájöttem, hogy ez a leghatékonyabb internetes nyelvtanulási módszer, messze-messze sokkal-sokkal hatékonyabb bármi másnál, s ez a legbiztosabban sikeres és valóban élvezetes és gyors online nyelvtanulási módszer is egyben, tehát pl.:

 

 


5.:
Kedvenc zenéid + dalszöveg:
a leghatékonyabb online nyelvtanulás hatékonyan internetes angol nyelv tanulás az interneten
Nyílván van már sok olyan pl. angol zene, amelynek legalább a refrén részeit fejből tudod és nagy kedvenceid. A fenti pontok után, sorrendben ezekkel érdemes kezdeni még mindig bőőőőőőven az előtt, hogy bármiféle nyelvtani szerkezetekkel, ragozással, toldalékokkal, vagy ilyesmikkel foglalkoznál. Youtubeon is egyre több már az olyan videó, hogy a kedvenc zenéid dalszövegeit feliratozza angolul, így időben is könnyű követni a számod angol szövegét és kezdetben elég akár csak a legegyszerűbb, legimádottabb zenéid leginkább beléd égett refrénjeinek a leginkább érzelemdúsabb részeit kiszótáraznod. A legfontosabb itt is ugye az, hogy mindig csak azt tanuld, amit amúgy is épp hallgatnál és a leginkább ÉPP ÁTÉLSZ, mert CSAK az érzelmek rögzítik a szavakat és a nyelvtant is igazán!!! angol nyelvtanulás zenévelTeheted ezt szórakozóhelyen is (pl. megkérdezed a dj-t mit jelent a renfrén, vagy mobillal hangfelismerteted [pl. shazam appal], letöltöd, kiszótárazod még a wc-re menet, stb). A lényeg az átélésen van, mert a hangulatod sokkal inkább rögzíti a nyelvet mint az ha otthon csak monoton szótárazol. A munkával, pénzzel kapcsolatos zenéket itt gyűjtöm. 😉

 

 

 

6.:
A kiejtés fontosabb az írásnál!
a leghatékonyabb online nyelvtanulási módszer az interneten
Sajnos az összes online nyelvtanulási módszernél, internetes nyelvtanulás oktatónál rossz azaz nem hatékony sorrendben veszik ezeket is általában, mert az írással kezdik és csak utána a kiejtéssel, vagy párhuzamosan. Nade a kisbaba is így csinálja? Párhuzamosan vagy az írással kezdi? Hát egyik sem. Tehát Neked is ráér a helyes írásmód megtanulása jóval de jóval később, akár akkor is, amikor már vígan beszélgetsz folyékonyan angolul bárhol bárkivel. Mert sokkal de sokkal-sokkal egyszerűbb lesz utána megtanulni helyesen leírni a dolgokat, mintha előbb letennéd az írásbeli nyelvvizsgát, hogy aztán meg utána tanulj meg bármi normálisab kiejtéssel beszélgetni. Pont ezért ilyen nehéz a többségnek, a leghatékonyabb internetes nyelvtanulási módszerek az interneten onlinemert ezt is pont fordítva, totál rossz sorrendben tanulják és aztán meg csak megnehezítik a maguk dolgát és csak röhög a sok külföldi a sok idióta akcentuson és teljesen rossz kiejtésen vagy alapból meg sem értik őket, vagy egyáltalán nem is képesek eljutni a hangbeli folyékony beszélgetési szintre… ^^ Tehát a hatékony internetes nyelvtanulás ezen sarokköve: a kiejtés az első és legfontosabb, a helyesírás bőven ráér akár sokkal-de-sokkal később is. Tehát az összes többi (online) nyelvtanulási módszernél is igyekezz ezt szem előtt tartani és túlnyomó többséggel priorizálni a kiejtést az íráshoz képest, egészen addig amíg viszonylag jól meg nem érted a hangos nyelvet és rá nem érzel a különféle kiejtésekre, különböző emberi hangzásokra, tájszólásokra is és legalább alap konyhanyelv szinten nem vagy képes legalább alap dolgokról folyékonyan beszélgetni.


 

7.:
Kedvenc filmjeid / sorozataid + felirat
internetes angol nyelvtanulás az interneten online
A dalszövegekhez hasonlóan itt is ugye a szinkronosan vagy 60x látott kedvenc filmjeiddel érdemes kezdeni, aminek amúgy is kívülről tudod a szövegét magyarul, azokat érdemes ugye angol nyelven angol felirattal újranézni és apránként kiszótárazni kezdetben akár csak a legérzelemdúsabb, Rád legnagyobb hatással lévő részeiket és akár 26x újranézni őket, újra és újra felváltva vagy párhuzamosan magyarul és angolul, angol felirattal folyamatosan visszatekergetve pl. a legviccesebb részekkel begyakorolva a nyelvet akár hangosan újraismételgetve is, pl. a legpoénosabb részeket..! Vagy akár a kedvenc hobbidhoz leginkább kapcsolódó, egyszerűbb (pl. narrált = hangalámondós) doksifilmek (pl. egyszerűbb természetfilmek) is elég hasznosak lehetnek. Itt is ugye az átélésre és a kiejtésre fókuszálj, elég ha a szavak jelentését kiszótárazod, de ne izgasson ha nem tudod a ragozást vagy magadtól a leírását, hisz az hogy a magyar filmet amúgy is kívülről fújod helyre fogja tenni a dolgokat, s kezdetben ugye úgy is a „beáramlást” könnyebb megérteni, mint „kiáramoltatni” helyesen a nyelvet (akár szóban, akár írásban), de sajna a többség a kiáramoltatást is túl későn kezdi csak el, ezért nem lesz náluk elég hatékony a nyelvtanulás online se, ezért jöjjön egyből következő pontként:


 

 

8.:
Áramoltass KI !!!
online nyelvtanulás az interneten
A többség ugye max a tanár felé bír kiáramoltatni évekig, azaz visszabüfőgni egysmás bemagolt ezt-azt, ahelyett, hogy a való életben is ténylegesen használná a tanultakat KIfelé..! Ezért a sorrend következő legfontosabb eleme az eddig tanultak azonnali kiáramoltatása, azaz kezdj el ne csak zenéket és filmeket be-áramoltatni hanem kezdd el a való életben az eddig tanultakat már rögtön azonnal minél hamarabb KI is áramoltatni, azaz írj, beszélj, dalolj kifelé mindenki felé, akár offline akár online bármerre mindenhova szerte mindenféle formában, minél több és változatosabb módokon, ahogyan csak tudsz, legyen az pl.:
– 1 szavas komment, facebook, youtube rajongói hozzászólás a kedvenc zene refréneddel
– dalolás, odaköszönés vagy pár szó odamondása másoknak, pl. vadidegeneknek az utcán akkor is ha épp közük sincs a dalszöveghez, amit épp hallgatsz, de Te ezzel is nagyban segítesz rögzíteni a nyelvet, hisz
– ha ugye épp ÁTÉLED akkor egyből osszd is meg másokkal, amit átélsz, pl. tolsz egy fotót és ráírsz 2 angol feliratot, hogy épp mi látható rajta vagy mit érzel mielőtt megosztod, stb. légy kreatív, a lényeg, hogy minél többen mások is lássák, hallják a hatékony nyelvtanulás eredményét, mert csak így lesz valóban hatékony ha az idegen nyelv áramlás iránya legalább annyira kifelé is megy tőled, mint, amennyire befelé!
– Taníts: ha megtanultad a kedvenc filmed kedvenc poénját vagy bármit a tanítással, azaz kiáramoltatással tudod begyakorolni és rutinos részeddé tenni a leginkább! Pl. mesélhetsz lakótársaidnak, vagy szerezhetsz online nyelvtanuló partnert a hasonló hobbitok témájában is.
– Mehetsz angolok / külföldiek járta partikba, mutogathatsz nekik már 2 szót is ha csak annyit tudsz, vagy álcázhatod magad külföldinek a magyar járókelők előtt megkérdezve merre van az arra ha már jobban megy az angol stb.
– Vagy pl. csinálj angol weblapot, csoportot, külföldi nyelvű videókat, szerezz angol barátnőt, menj bulizni külföldiekkel, írj angol ügyfélszolgálatoknak, posztolj angol csoportokba, fórumokra, stb. légy kreatív, a lényeg, hogy egyből próbáld meg használni is a céljaid felé a tanultakat még ha nagyon kezdetleges formában is, akkor is, és ne zavarjon ha még rosszul ragozol vagy felcseréled a szavakat vagy ilyesmi, hisz úgy is csak olyan témában teszed ezt, amit épp átélsz, és a céljaiddal kapcsolatos, tehát móka és kacagás lesz úgy is ha valóban jól csinálod 😉

9.:
Képes Gyerekmese könyvek + bébirajzfilmek
a leghatékonyabb internetes nyelvtanulás hatékony online nyelv tanulás az interneten
Bizony. Miután már legalább jópár tucat szóval ímmel ámmal el-elérik pár-pár céljukat a kisgyerekek is ezzel kezdik, tehát neked is bizony hasonló szinttekkel kell kezdened (amiknek persze sok online megfelelője is van), és lehetőleg anyanyelvűekkel. Érdemes ezt is az általad már ismert gyerekmesékkel vagy akár 2-5 éveseknek szánt rajzfilmekkel kezdeni. És fontos, hogy a lehető legalacsonyabb pl- 3-4 éves korosztállyal kezdj, és csak fokozatosan emeld az életkor szerinti skálát. Először kb. szinte csak képekből álljanak, aztán jöhet egyre több betű, szám, szöveg is. Tudom, hogy erre van sok direkt nyelvoktató mesekönyv is, videósorozat de nagyon fontos, hogy ezek általában nem a te céljaiddal kapcsolatosak, nem a te kedvenc meséidet mesélik el, nem éled át épp őket, és sokszor még kitöltős, kiányos, rossz-jó kiválasztós meg totál fölösleges és idióta feladatokat is tartalmaznak, amiket ugye a fentiek alapján én messze elkerülnék. Tehát egyszerű: ha nincs kedved hozzá ne csináld, de ha épp rátalálsz valami szimpatikusra, amit 100% élvezettel át tudsz élni és a céloddal is totálisan kapcsolatos akkor csináld. Persze lehet, hogy mese könyv se kell, ha a kedvenc zenéiddel, filmjeiddel elégszer csinálod a fentieket és szeretsz keresgélni is mindig az aktuális témádban is sokat online, mert ha tényleg jól kapcsolod össze az átélést, az érzelmeket a szavakkal, akkor nagyon egyszerűen megmaradhatnak, nagyon könnyen megjegyezhetővé válhatnak HA épp jókor szótárazod ki és pont jókor társítod őket a tömeggel, azaz az élet valós dolgaival, vagy legalább képekkel (ugye a fenti tanulási technológiát is alkalmazva), amire kedvenc játékaid is jók lehetnek (főleg ha azokhoz is van magyarítás és bizony rengeteghez van és egyre többhöz akár hang szinkron is!). Tehát a hatékony internetes nyelvtanulás lényege a fentiek, hogy kreatív legyél és ne mások által előre megírt nyelvleckék alapján tanulj, hanem a Te céljaid szerint, éppen mindig ahogy a legélvezetesebb átélni dolgokat. Pl. épp látsz egy angol feliratot útközben aminek tök érdekes, vonzó termékes kirakata van és a kirakat termékeit / szolgáltatását épp nagyon átéled és ki is akarod próbálni na pl. akkor kiszótárazom rögtön, vagy pl. vettem egy új számtek kütyüt és épp átélem hogy milyen csudijó az új csodamikrofonos 3D hologram okoskütyű és kiszótárazom egyből a legfőbb funkcióit hisz így marad meg a legjobban mindig a szó, az élménnyel együtt, nem pedig monoton tanórákon magolással és mások céljaiba gabalyodásokkal… Vagy pl. az egyik leghatékonyabb nyelvtanulási módszerek egyike még ha az otthonodban mindig mindent egyre inkább:

 

10.:
Feliratozol tárgyakat
angol nyelvtanulás az interneten hatékonyan ingyen gyorsan
Azaz szó szerint fogsz egy kis papírt, celluxot vagy ragadós cetliket és ami épp lelkesít, amit épp nagy élvezettel átélsz lefordítod és ráírod és a tényleges tárgyra is jól látható módon ráragasztod, de ugye itt is a legfontosabb nem a mennyiség hanem a minőség, hogy tényleg csak akkor csak azzal csináld meg, amit épp a leginkább élvezel átélni, pl. a wc-re ne akkor írd rá hogy wc japánul, amikor a konyhába mész hanem amikor épp kakkantottál egy isteneset. xD Én pl. amikor japánul tanultam csináltam ezt és nem csak az olyan egyértelmű szavakat lehet így jól betanulni, hogy pl. „számítógép”, „szék”, „asztal”, „zokni fiók”, hanem az olyan kevésbé megfogható dolgokat is, mint hogy pl. „cuki”, „most”, „sietni” , stb. Pl. a cukit angol-magyar-japánul ráírod a cicád alvóhelyére, a “most sietni”-t meg az “indulás előtti” polcodra ahol az induláskor szükséges tárgyak pl. kulcs, füllhallgató, dezodor, stb. tárolod. Vagy pl. én ráírtam a kaputelefonra, hogy “ki”, hiszen a “ki” névmás akkor ugrik be leginkább mindig amikor megcsörren a kaputelefon, hogy vajon ki lehet az, stb.. A lényeg, hogy légy kreatív, annál hatékonyabb lesz a nyelvtanulás minél inkább képes vagy a jelenben is kreatívan összekapcsolni a valóságoddal pozitív érzelmekkel átélve.11.:
Nyelvtan alapok
a legjobb ingyenes nyelvoktató módszer internetes nyelvtanulási módszerek ingyen online az interneten
Ha a fentieket már jó ideje csinálod és legalább egy párszázas szótudásod van hatalmas érzelmi emlékekkel és motivációval és persze mindent rendszeresen, kedved szerint és jól csinálsz, tehát pl. a tanulás tanulását és a magyar szóeredet szótárazást is akkor csak ezek után ajánlatos a nyelvtani, pl. angol nyelvtan alapjainak utánanézni, hogy pl. a többes szám jele az “s”, meg ilyesmi. S ezek is persze mind fenn vannak ingyen is online, de akár mókásabb lehet az angol barátnődtől angol nyelvetületű utazások során megtanulni ezeket 😉

 

 

 

 

 

ingyen nyelvtanulás az interneten hatékonyan online

+ A legjobb internetes nyelvtanulási módszer hatékony ingyenes online eszközei:


– Találj egy angol barátnőt (főleg kinn külföldön anyanyelvű nyelvterületen), hisz csak anyanyelvűektől érdemes ugye tanulni mindig mindent mindenhol, de olyanoktól, aki a te nyelveden is tud, vagy legalább 1 közös nyelven és élj legalább fél-2 évet külföldön anyanyelvűek közt. Ehhez nagy és ingyenes segítség lehet a kanapészörfözés is azaz pl. www.couchsurfing.com, ami lényegében az, mint a szoba kiadás csak mindig mindenkinek totálisan ingyen. Te is fogadhatsz így előre kiszemelt nyelvű, fotójú és adatlapú külföldi vendégeket ingyen (pl. akár ingyenes nyelvtanítást kérve tőlük a szállásért cserébe), vagy akár szállás adás nélkül is kiutazhatsz bárhová ingyen lakni a világon anyanyelvi közegbe. De nem csak ingyen szállásra és ingyen külföldiekkel való találkozásra jó hanem pl. ingyenes idegenvezetés, túrista látványosságos túráztatás, városnézés közbeni nyelvgyakorlásra is akár Te fogadsz ingyen itthon külföldit akár téged fogadnak külföldön külföldiek ingyen ilyesmikre. Keress rá: “couch surfing”. Ha hosszabb távra mennél ingyen lakni, akkor vigyázhatsz pl. háziállatokra, házra, besegíthetsz ÖKO-farmon meg számos ilyesféle megoldás is van (pl. housesitmatch.com , trustedhousesitters.com, mindmyhouse.com, workaway.info, wwoofinternational.org, trustroots.org ).

L. Ron Hubbard tanulási technológiája

– A hivatalos magyar online értelmező kéziszótár

– DictZone hangos angol szótár jött be eddig nekem a legjobban, nem csak mert több szót tud társainál általában, de 2 féle kiejtést is tud.

– A Google fordító egyszerűbb mondatokat egész jól képes értelmezhetővé tenni szinte bármilyen nyelvről nem pusztán ilyen elkülönített formában ahova be kell másolni a mondatokat, hanem ugye a Google Chrome böngésző bármely weblapot 1 kattintással is le tud fordítani (jobb klikk üres területre egy honlapon -> fordítás). Ezek persze bonyolultabb mondatoknál, szleng szavaknál vagy bonyolultabb pl. ázsiai nyelveknél általában nem éppen a legjobban működnek.
a legjobb internetes mobilappok nyelvtanuláshoz nyelvtanulási appok
MobilAppok nyelvtanuláshoz: Nem csupán szótárak és hang- meg írás-felismerő mobilappok vannak (mint pl. a Google Lens fordító), de olyanok is, ahol tudsz találni olyan anyanyelvű tanulótársat, aki pont olyan anyanyelvű, amilyen nyelvet Te szeretnél megtanulni és ő meg pont olyan nyelvet akar megtanulni, amilyen anyanyelvű vagy Te. Direkt erre van az app, hogy találhass pl. magyarul tanulni vágyó angolokat ha te angolul akarsz online tanulni ingyen, s teljesen ingyen tudjátok így tanítani egymást az interneten a saját anyanyelvetekre! Asszem a „hello talk” is ilyen app ingyenes online nyelvtanuláshoz! Angolul ezeket „language exchange app”oknak hívják.

– A sok ingyenes Nyelv oktató csatornák közül is biztos találsz számodra szimpatikusat, egyre több olyan van, ahol zenékkel, ritmusra tanítanak.

+ Persze a későbbiekben is ide fogom frissíteni a releváns appokat, legjobb internetes nyelvtanulási módszereket, technikákat, eszközöket! 😉

+ Játékok a nyelvtanuláshoz, nyelvtanuló, nyelvet oktató ingyenes játékok:

 

– 3D-s FPS játék ingyen kóreai + olasz + francia nyelvtanuláshoz, a többi nyelv 5 euró / db: Influent
– Summer Lesson ( Japán 3D VR barátnő szimulátor )
– Learn (Japanese) Kana The Fun Way!
– One Manga Day ( japán manga fordítós melóról szóló játék )
S persze a nyelvtanuláshoz a játékok végtelen sora amúgy is jó még ha nem is ilyen kifejezetten nyelvtanuláshoz való játék 😉

 


+ Angol tanulás ingyenes tippek: Hogyan tanulj meg angolul?


Sokan a FAST módszer szerint állítják a leggyorsabb nyelvet tanulni az interneten, amely:
F-orget = telejtsd el amit nem tudsz
A-ctive = nem passzív okozat által tanulsz, hanem aktív tereméts, okozás által
S-state = érzelmi szint + infó = hosszútávú memória
T-teach = Taníts


 

 

 

 

S vannak akik a 3. szemmel látni képesek telepatikusan mindent s így téged is meg tudnak lehet tanítani így akár instant nyelvet tanulni a leghamarabb, lehet ez a leggyorsabb nyelvtanulási módszer ha már a leggyorsabb kell ;D

 

 

Kulcsszavak:

internetes nyelvtanulás interneten
internetes nyelvtanulás
nyelvtanulás interneten
nyelvtanulás az interneten
nyelvtanulás online
online nyelvtanulás
+hatékony, könnyű, gyors

+ Egy kis angol – magyar nyelvtanulási vicc:
magyar angol nyelvtanulás az interneten

 

 

E cikk írásának időpontja: 2019. 05. 31.
Utolsó frissítés időpontja: 2020. 03. 22.
Utolsó frissítés mértéke 1-10-es skálán: 1

Eme cikkem KATEGÓRIÁI:

Hozzászólások:

Wordpress (1)
Disqus (0 )