Cenzúra mentes internetes videó tárhelyek

Cenzúra mentes internetes videó tárhelyek

Többen kérdeztétek tőlem, hogy mivel már a Youtube és a Facebook is egyre jobban cenzúráz ezért sokan kíváncsiskodtatok, hogy mely videótárhelyek NEM cenzúráznak egyáltalán?

Sajnos én sem tudom 100% biztosra erre a választ, de azért igyekszem jó tippeket adni eme cenzúra mentes YouTube alternatívák listája révén (amit sok cikk, rengeteg ember több évnyi globális tapasztalata alapján szűrtem le).

Eme cenzúrázatlan internetes videó tárhelyek listája olyan sorrendben igyekszik összeállítódni, hogy melyik a legkevésbé cenzúrázott (felül), illetve, hogy melyek nem annyira biztos, hogy teljesen cenzúrázatlan videó tárhelyek (alul), de amik még mindig biztos, hogy jóval de jóval cenzúrázatlanabbak, mint a Faccebook és a Youtube, ezért helyettük biztos, hogy ezeket érdemes használni ha úgy érzed, hogy olyan dolgokról írsz, amiket cenzúrázni szoktak, ugyhogy remélem már nem kérdés, hogy hova érdemes a kényes videókat feltölteni, és ráadásul egyre több ilyen Youtube alternatíván is lehet pénzt keresni (a youtubehoz hasonló módon).

S ide mindenhova teljesen ingyen lehet videókat feltölteni!:

BitChute

Brighteon

Odysee (ez a LBRY kripton alapul)

Rumble

BrandNewTube

D.tube (az IPFS kripton alapul de STEEM coinokkal is ösztönöznek)

FramaTube

AntTube

PeerTube (szintén decentralizált ezért pl. itt is van https://peertube.it/ meg az itt lévő keresője még 500 hasonlló decentralizált peertube oldalon keres: joinpeertube.org

Ezeken kívül persze rengeteg cenzúra nélküli videó feltöltő oldal, online tárhely van, és majd ha eszembe jutnak és lesz időm akkor frissítem eme listát még a jövőben is egyre jobban, mert valóban rengeteg lehetőség és megoldás van mint pl. a decentralizált kriptovalutás tárhelyek (mint pl. az “elérési útvonal” helyett “filehash” alapú interplanetáris filerendszer [ami szintén működik már, de alapvetően még csak kisebb videókhoz elég gyors pl. 5-10 megásakhoz és ugye fizetni kéne ha gyorsítani akarnád több csomóponttal stb. de natúr statikus weblapokhoz, képekhez tökéletes]), de lehet, hogy ezekről majd inkább újabb cikk / videó lesz, mert még én sem ástam bele magam ezekbe eléggé.

Amúgy a fenti cenzúra mentes videótárhelyeket ugye nem azért állítottam össze, hogy jogvédett illegális tartalmakat tölts fel, nem erre buzdítalak! Hanem azért csináltam mert kértétek és mert úgy hallom sok orvosi és politikai meg külföldi nemzetközi történést, pl. válság és forradalmi tüntetéses videót is cenzúráznak már a Youtubeon is. 🙁

Eme cikkem KATEGÓRIÁI:
Megosztás:

Hozzászólások:

Wordpress (0)
Disqus ( )