Apple + Linux + Windows összehasonlítása

Apple + Linux + Windows összehasonlítás video: Az Apple vallás viccesen + tömören a nyílt és zárt forráskódú operációs rendszerek előnyei + hátrányai 🙂 Eme legelterjedtebb 3 féle operációs rendszer összehasonlítása videó összevágás eme filmekből van összeollózva:

 • – Bízd a hackerre ( 2001, a nyílt forráskód párti programozók )
 • – Iron Sky 2 (2019, az Apple vallás és Apple templom részek )
 • – Branded (2012, a „márka szörnyes” részek )
 • – Snowden (2016, a kormány lehallgatásos részek )
 • – 13. emelet ( 1999, a zöld mátrixos tájkép )
 • – Mátrix
 • – Elpusztíthatatlanok ( 1988, marketing médiamanipuláció részek )
 • – Devil May Cry 5 – The Order játék előzetes hangja (2013, démonz)
 • – The Mystical Laws (2012, Ryuho Okawa, előzetese lejjebb)
 • The Rebirth of Buddha (2009, gonoszűző nyílt forráskód arany-hullám)
 • + A Kör előzetes (2017, „mindent tudni még jobb” részek) + a Megiddo 2 az Omega Kód + a The Laws of the Universe Part 0 (2015) és eme Apple összehasonlítás youtube videó hanganyagából:

 Minden iphone 4 másodpercenként fotót készít 0-24 kémked itt a BIZONYÍTÉK, amit bárki lecsekkolhat:

Persze a windows + mac „tuti” nem ilyen…. ;PP+ Itt van egy fantasztikus kis 20 perces Apple paródia az apróbetűs szerződések NEM olvasásának következményeiről:

 

 

+ 1 videó arról, hogy az Apple és Windows már engedély nélkül törli a tartalmaidat és miért NEM a te géped már többé!! KRITIKUS infókkal!:


 

 

 

BŐVEBB INFÓ az Apple vs. Linux vs. Windows összehasonlítása videó mix megértéséhez:

 

– Pingvin = a Linux operációs rendszer egyetlen, hivatalos és fő ikonja

 

– Open Source = Nyilt rendszer = Nyílt forráskódú program (mint pl. a Linux), ami azt jelenti, hogy az egész  programozói háttéranyag abszolút minden része totálisan teljesen, végig mindig mindenkinek ingyen abszolút nyílvános és leellenőrizhető, s így nem csupán elkerülhető a kéretlen pl. manipuláció, lehallgatási cécók implementálása, de ezen felül ráadásul mivel nem egy szűk programozói csapat fejleszti, hanem nyíltsága miatt egy sok-sok milliós lelkes csapat (a Linuxnál) ezért sokkal gyorsabban fejlődik a Linux és ezért jöttek ki ilyen eredmények az Apple + Linux + Windows összehasonlítása videó és cikkem szerint is. 😉
Az Windows és az Apple iOS, Apple macOS, Apple OS X, Android mind zárt forráskódú operációs rendszerek.

 

– Power user = Haladó vagy szakértő felhasználó, aki nem csak az előre a szoftver rendszer korlátaiba szűkített dolgokat (pl. app storeos hivatalos és drága Apple programokat) szeretné használni, hanem akár egyedi programokat / funkciókat (ahogy ugye pl. Androidon lehet bármilyen ( .apk ) program filet is telepíteni, de iphoneon nem lehet, mert sokkal, de sokkal jobban bekorlátoz a rendszer)

 

– Jailbroken = Jailbreak végrehajtásával a végfelhasználó számára is fő-admin jogokat szerzett eszköz (avagy annak a szoftvere). Ez a Jail + Break két angol szóból a „börtönből-kitörés” -ből áll és az iphoneos telefonok „kikulcsolására” használt kifejezés, ami teljes mértékben az Androidos okostelefonok „rootolás”-ához hasonló, és ugye arra jó eme eljárás, hogy a rendszer korlátait megkerülje, eltüntesse, mert ugye direkt egyre több korlátot vezetnek be a zárt forráskódú operációs rendszerek, programok (pl. direkt nem adnak teljes körű jogokat még program telepítésre / eltávolításra se). S így az Apple iphone telefonokba is sokkal több a hivatalos bekorlátozás mint az Androidosokban, és picit máshogy is kell csinálni a rootolást = jailbreakelést (a rendszerbe direkt beépített korlátok megkerülésével illetve akár a rendszer egészének az újratelepítésével, módosításával) szakértő módon ahhoz, hogy valódi admin jogokat kaphassunk tényleg bármire az iphoneon ). S ezért van az, hogy más, sokkal kifejezőbb kifejezés is használt rá, nem a „root”olás, hanem a „börtönből kitörés”. És ezért van az, hogy egyre többen jailbreakelik az iphoneokat is (mert nem akarnak pl.  százezrekért programokat venni rá vagy méregdrága kiegészítőket, vagy unják már a régi alap szarokat és hogy még csak uninnstallálni se tudják, vagy csak simán valami egyedi programot, funkciót szeretnének használni, ami szintén direkt azért van totál lekorlátozva, hogy csak a hivatalos, sok esetben nem elég profi alternatívákat használhasd.). A Linuxon persze ilyesmi cécók alapból nincsenek, mert nyílt forráskódú rendszere miatt alapból teljes jogkört kap mindig mindenki mindenre.

 

– Bricky Bricked = „téglázva téglásított” rímmel viccelős szlenggel kifejezett utalás arra, hogy „megölünk”. A tégla + téglásít egyértelműen onnan ered, hogy az okostelefon működő operációs rendszer nélkül maximum egy darab téglának jó, azaz kb. semmire, totál hasznavehetetlen kidobható, teljes mértékben javíthatatlan halott szar tárgy, ami általában a hozzá nem értő telefon Jailbreakelés/rootolás miatt szokott előfordulni (amit ugye ha rosszul csinálsz akkor tényleg javíthatatlanul is akár örökre tönkre teheted a telefonodat), mivel a zárt forráskódú cégek mint pl. az Apple az ilyen jogkör korlát feloldásokat is direkt próbálják megnehezíteni, úgy ahogy csak bírják és ott, ahol csak tudják még hardver szinten is, hogy tényleg csak az anyacég rendelkezhessen valódi teljes (admin) jogkörrel mindenki telefonján (diktálva mindent, még azt is, hogy mely programokat használhatod), s így maximum csak (a neten részletesen utánajárt) szakértők tudják a „börtönből kitörést” véghezvinni, azaz valódi admin jogokat szerezni pl. bármiféle program eltávolítására és futtatására (és nem csak a drága fizetős iStore appok telepítésére) s tényleg egyéni teljes személyreszabhatóságra (ami a nyílt forráskódú rendszereknél mint pl. a Linuxnál ugye alapból direkt teljes mértékben mindenki kezébe adott). Tehát eme poénkodós szleng hogy „téglásítunk” lényegében arra utal, hogy kinyírunk mint a téglásított (= javíthatatlan, hasznavehetetlen halottá) tett mobilokat a hozzá nem értő rendszer újratelepítők / az operációs rendszerbe belepiszkáló „haladó felhasználók”, akik igazából nem is elég szakértők.

 

+ Azért, hogy még jobban összeálljon a kép Steve Jobs Apple iOS, macOS, OS X, Windows és egyéb zárt forráskódú operációs rendszerek vs. nyílt forráskódú operációs rendszerek működéséről alkotott videómixem mondanivalójáról, korlátairól és hátrányairól feltétlenül ajánlom a Linux + Windows összehasonlítás cikkemet (mert ugye az Apple és a Windows sokkal inkább hasonlít egymásra zárt operációs rendszere miatt, mint a Linuxra) és a fenti+lenti videókat, s mozifilmeket is ajánlom végignézni, amikből említettem, hogy össze van vágva a legelső videó mix! Tehát pl.:

– Branded [2012] előzetes:

– Snowden [2016] előzetes:

– Devil May Cry 5 – The Order [2013, játék] előzetes:

– A Kör [2017] előzetes:

– Bízd a hackerre [2001] teljes film ingyen online filmnézés:

– The Mystical Laws [2012] előzetes:

A többi filmre is ha rákeresel megtalálod.

+ Számos hasonló mondanivalós mozifilm van még pl. a felvilágosító videók, politikai mozifilmek listája résznél!

 

E cikkemet publikáltam: 2019. 06. 22.
Utolsó frissítés időpontja: 2022. 06. 06.
Utolsó frissítés mértéke 1-10-es skálán: 10 ( új fél órás Windows Apple Mátrix videó )

Eme cikkem KATEGÓRIÁI:
Megosztás:

Hozzászólások:

Wordpress (0)
Disqus ( )